Зошто робовите слобода сонат

*
По кој пат, по која страна навистина трагам,
по доблеста по стравот ил тивката ми мисла,
одамна не знам како со меч, а и немам снага,
а со плач не се чистат од врат крлежи триста!

Изобилство во гласност и глупост ли ме гуши,?
како супер перспектива во државата ни данска,?
не ќе да е, се слушаат овци и трло што се руши,
ќе ми простите ли за сократовата псовка ланска?

И јас  се мислам  зашто робовите слобода сонат,
зошто после обилен ручек стомаците тивко пеат,
зар во пеколот за влез, на врата грешните ѕвонат?
мора да платам за грст насмевки во солзи да се леат?

Сите имаме свој бастион на бисери, трeзор на чест,
демократијата полека се бруси на последната вест.
МЈ 21.03. 2015 г.

mario@com.mj.mk

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s