Два гласа и едно срце

1

Ја сакам, ја сакам, ја љубам и таа знае,
одбирав помеѓу булката и розата сина,
колку ли само умеам за подолго да трае,
да ветувам а не исполнувам, моја е вина.

2
Ми зборува нечесното со нежен меден глас
зар не гледаш дека таа е само болна мамка,
глас на славеј, од на срна и самовилски стас,
со соништа те мами во златната нејна замка?

3
Друг глас се спротиставува со шепотот чуден,
не слушај ја зората во април медно што роси,
зар срцето кротко не знае што те прави буден,
сонцето твое вгнездено во нејзините црни коси?

4
Два гласа многу зборови а срце имам само едно,
чукањето негово секое двоумење го прави бедно.

МЈ 2015 г.

mario@com.mj.mk

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Два гласа и едно срце

 1. Анонимен напиша:

  Линкот за овој одличен блог ми е во “Other bookmarks”.
  Го посетувам одвреме-навреме.
  Nice neighbourhood… anyway… 🙂

 2. mario@com.mj.mk напиша:

  Ете се потрудив да скокнам до кај комшијата на кафе а он е ова: http://lektormk.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html . Ти благодарам 🙂

 3. mario@com.mj.mk напиша:

  Јас сум поет аматер 🙂 Кога еден ден би се одлучил да испечатам нешто би ги дал на лектор.Инакy секоја сугестија и исправка ми е добродојдена. Ти благодарам многу.

 4. Анонимен напиша:

  Интересно и доста добро…
  НЕКОМЕНТИРАЊЕТО… секој НЕ ЗНАЕ… или не сака… од најразлични причини… најчесто од НЕОБРАЗОВАНОСТ…
  Во претходната реченица зборовите со големи букви се поради три Ваши грешки – една во стихотворбата и две во Вашиот коментар.
  Поздрав!
  Keep up the good and nice work! 🙂
  And don’t get me wrong…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s