Низ рамката на сивилото

Се помалку клетви зад ѕидот
.
Сенките ја бојат тишината во аглите на собата
вратите одамна не лупаат зад неспокојот
залепен за петиците качувајќи се во лифтот

Судбината се вгнездила итро во секое отклучување,
пречекот ја сменил симфонијата во реквием испишан
со нотите на ментешињата.

Сликите се претфориле во овенати икони
чии што фрески стрчат од сандачињата на спратот
со кодирани молитви испишани врз нивните ореоли.
.
Кој ли тоа ја налутил мајката на незаборавот уште еднаш
да ги преброи дивите ангели зошто јаваат на уморни коњи.
MJ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Низ рамката на сивилото

 1. maria напиша:

  ha ha ha mi dojde srceto na mesto.

 2. mario@com.mj.mk напиша:

  Има еден научен факт во науката кој вели: Не може едно тело во исто време да биде на две различни места. Значи само што ја отворам оваа врата 🙂

 3. maria напиша:

  Neodgovaranje na komentar vo nekoj prikladen tajming e odraz na kultura i pomalku na nepodgotvenost na rizik od nedorazbiranje.

 4. maria напиша:

  Сивилото.За овоа парче од годината,неприлично.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s