Jaс боже мој и Адам твој

Јас боже мој и Адам твој

Размисли како поданик да сум твој,
зашто јас сум сопствен пехар мал,
на земјава за тебе често бијам бој,
боже мој, не сум Адам твојта кал.
Јас стопати повторениот грев сум,
и голема причина исе` што ти барам,
твоите сандали шетаат по мој друм,
кај да се свртиш погледот ти го ќарам.
Во мојота глава ко дома е твојот глас,
го премерува сето твое безвредно азно,
моето почекај, го одложува твојот спас,
наметката низ раце ти слизнува мазно.
Ако се простиме ти не ќе знаеш за есен,
само кога за миг си свртен ќе ме бараш,
јас во молитва ќе зреам од лебот пресен,
без мене ништо нема колку и да ствараш.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s