Генијалноста на советот

 

Генијалноста на советот

Ти би убил за добар совет или би клекнал,
недостиг на зачин во бајата храна би ти бил,
иако слеп гледам на мрзливост си се сепнал,
ко ставорец во љубовна помија си се скрил.
Што ако од фалбите да се вардиш ти речат,
од оние на кои клиент не си им а тие ти судат,
многу од нив токму со тој совет глави сечат,
генијална блескава шанса за во рај ти нудат.
Под нивниот шарен волшебен летечки килим,
човечката лага прицврстена е со лажни крила
летот е секогаш во смер кон небесните вили,
само за советот купи карта по која цена била.
Од сите совети што ќе ти се делат како фалба,
после залакот сал мракот ќе ти остане печалба.

МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s