Стравот од страв

Стравот од Страв

Песната за Јагуарот на Тед Хјуз ја памтам,
како со стих во џунглата тивко не внесува,
токму во онаа каде крвта следи од там там,
канибали нигде а најмал шум срце ни пресува.
Песнава моја сакам џунгла да стане да мами,
несвесно чекор да правите подлабоко во неа,
вашиот крик да ве освести дека сте тука сами
од длабината ехо да слушнете и лукава смеа.
Сакам тивко,лесно да стапнете на гранче суво,
како месечар што го промашил патот во сон,
неговиот пукот ко бомба да ви одекне во уво,
стравот да го обвитка во градите вашиот ѕвон.
Тогаш јас и вие во песнава стануваме потера,
стравот од Страв само до зора ќе не дотера.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s