Не сум неразбирлив

Не сум неразбирлив

Варијациите му предходат на првото читање,
ако зборот е уште залепен на мисловна трака,
штом стихот не воведе во поетското скитање,
откриваме нов елемент опиплив со око и рака.
Несвесно влегуваме во една телесна легенда,
стануваме во дослух со слободата опозиција,
здивот ни сопира за миг наоѓаме нова агенда,
записот на телото станува дел од композиција.
Несум неразбирлив ако песнава ве зграбчила,
и бара клуч за андрогениот израз на Мона Лиза,
поради хеуристичкиот карактер таа ве озрачила,
сурфер станувате низ светови за вас нема криза.
Поаради ваков линк поетски се компромитирам,
само вака експлицитно и духовно ќе егзистирам.
МЈ 2010 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s