Попе ти си трет

 

Попе ти си трет

Ѕвони некој од пладнето ова е трет
отворам а сериозен поп се смешка,
можам да влезам денес е свет ден
ми го пречекори прагот без грешка.

Попе да не си згрешил нешто пак
денот замина овој не е род негов,
знам ама морам да оставам траг,
малце света вода штом ви влегов.

Чекај попе не оди тоа така лесно,
атеист сум и не пијам вода света,
и пари немам ме фаќаш во тесно
одиси овде ни маче ни куче прета.

Не ме лажете ве знам по доброта,
дарувате и без да отворите врата,
верниците ни отпатуваа на Голгота
работам за бога а тој недава плата.
МЈ 2014 г.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s