Третиот Алфа Кластер

Третиот Алфа Кластер

Зад фузиониот коридор хипер масив,
јонизирани се сите горгонски скелети,
пред три сеони од таму јас се спасив,
со Ворп трил за невозможни прелети.
Џинот Мо Лидер не остави да слетам,
од страв дека скелет преспал во мене
со Рена на Кластер морав да сметам,
трета на Алфа, без ѕвезда што дреме.
Бродот во карпата ко шило се вкопа,
екситронот за излез дозвола ни даде,
сементијата ја озрачи сета видна стопа,
биогринот автоматски во погон се вдаде.
Се на карпата што без ткивото ќе расте,
тоа сме лажни Ние, со право копи пасте.
МЈ 2011 г
Блог.мк.ком

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s