НЕМАМ ТРПЕНИЕ

НЕМАМ ТРПЕНИЕ

На некои работи ниту минута не трошам,
зашто моето време е дел од моето доба,
не се кријам од вас ил станувам клошар
навреда или ласкање ама се сум пробал.
Немам трпение за критика или цинизам,
не сакам никому за атер да му угодувам,
не сакам лаги лицемерие или дефитизам,
ниту фалба како првпат да ќе проодувам.
Нелојалноста и предавтсвото не ми годат
за разлика од евтиниот кој ги консумира,
се сакам себе си и мислите што ме водат,
како дел о природата полека што изумира.
Конфликтите ми се крајно до крв омразени,
со нив моите вредности до дно се поразени.
МЈ 2016 г
Парафразирано од размисли.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s