Ама жена сум

Ама жена сум
( поздрав од мојата непозната пријателка)

Ако капката те стрефи и во рајот слеташ,
над гробот твој со црни очила ќе клечам
со штикла ќе ти тропам дур низ рај шеташ
дека се тука тече нема да можам да речам.
Ќе те оплакувам со брадавициве тврди мои,
ќе претам со стисната тупаница за страста,
за пропуштени оргазми што нема кој да брои,
бесот и болката цело време нека се пластат.
Но вечер гола на твојот кревет штом се вратам,
ќе легнам како мртва на камена плоча а жива,
две чаши вино ќе испијам не ќе сакам да патам,
ќе се нурнам во гревот и ќе почнам да пливам.
Можеби ти ми беше животот прав што се буди,
ама жена сум со нокти грабам се што се нуди.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s