Времеплов

Времеплов

Пред да умрам слушнав времеплов ќе има,
со кодиран билет во стари дни се враќам
таму ќе се старите ѕвезди и вистинска зима,
се било бесплатно за ништо нема да плаќам.
Само пепрутките ноќни поголеми ќе биле,
на часовникот стрелките повеќе не кружеле
извршителите банкарите и ѓаволите се скриле
а најхумор бил судиите меѓу себе се тужеле.
Животот ќе сум го имал во раката онака цел,
тој ќе е просјак таму улогите ни биле сменати
во срцето ќе сум немал крв туку извор врел
и цветовите на мојата цреша не биле овенати.
И ете одеднаш ќе ги проживеам двете доба
ќе љубам вечно ќе го нема она дур до гроба.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s