Тагата е како туѓи чевли

Тагата е како туѓи чевли

Тагата е болка што стигнала на брегот,
таа е дрво без гранка без лист и пупка,
како вагата на која не се смирува тегот,
дупка затворена а всусшност отворена.
Таа умее сред бел ден небо да смрачи,
неа само страдањата знаат да ја родат,
заспива штом среќата почнува да зрачи,
ја снемува штом црните облаци си одат.
Таа е како туѓите чевли врз своите нозе,
силум бара големо внимание жули и бие,
потекнува од големите желби во розе,
споро и тешко зарастува ако се покрие.
Често сите таги на овој свет само дивеат,
како лажни самоубијци а мора да живеат.
МЈ 2014 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s