Поетски газда

Поетски газда

Од каде се појави овој квази поет пијаница,
ми го поремети низ моите топоними мирот,
што мисли он стихот е најобична кивавица,
стрвен на стиховно кроење ми пукна чирот.

Сигурно не слушнал дека на ДПМ сум член,
мојата поезија неприкосновена е и медена,
почит да се немало кон мене поет суверен
кон метафората моја низ времето исцедена.

Пишува се некои песни за што ќе му текне,
ништо за, те сакам ме сакаш или ноќ луда,
за момче пијано пред мома што ќе клекне,
ги навртел кон мене сите поети да ми судат.

Ќе му покажам јас нему што се стари гарди,
на поезијата газда ќе сум јас нека се варди.
МЈ 2014 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s