НЕ ПЛАЧИ ДАРИЈА 111

 

111.
Да беше цел свет мој, без тебе не вреди
ќе беше како чај без мирис око без солза,
како сува зима смрзница кај снег не реди,
како небото без ѕвезди од никаква полза.
Да беше море мое без длабочина што мами,
без бранови и бела пена без брод што плови,
без тебе без мене ко остров ќе бевме сами,
ко грабливец без дивеч што кинисал да лови.
Да бевме на небесното платно само ликови,
ѕвездите слободно ќе ни ги допираа лицата,
вулканите ќе испуштаа црвени топли крикови,
од рајот близу ќе долеташе од пепелта птицата.
Ама не жалам мојот свет е во магијата твоја,
сега времето стои нит дни нит години бројам.
МЈ 2016 г.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s