Kако да не се пишува

Како да се (не) пишува
Ако сте неук морате да водите сметка во кое
лице ви е ораторот во книгата/писанието.
Не можете да пишувате час во прво лице еднина,
час во трето, зашто така чиатетелот се губи.
Се случува да пишувате за дејствието во сегашност
а потоа го ставате во минато или во некое минато
идно несвршено време, што е многу погубно.
Мора да водите за тоа сметка, за тоа што сте рекле
и кога сте го рекле.Многу литературни творби имаат
две времиња во себе, морате внимателно да ставите
граница помеѓу нив а не да ги испреплетувате како
што ви одговара вам.
МЈ.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s