Kako да (не) се пишува

Како да (не) се пишува

Кога пишувате прво на што треба да обрнете внимание
е тоа што вие како писател не смеете толку да се
внесете во улога на говорник и да почнете да ги
жалите или осудувате ликовите, зашто нивниот
карактер треба чиатателот да ги оцени а не вие.
Запамтете вие сте оној кој ги истакнува емоциите
и постапките а никако оној кој изведува заклучоци,
ниту препоставки.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s