Ѕурење

Ѕурење

Недела е и маалскиве момци излегуваат.
Еден со даска за ролање а со точак друг
Под кош на игралиштето сите се муваат
Ѕурат накај мостот и само се вртат в круг.
.
Седи на оградата од мостот таа и се смее
Косата ја мести со нозете се ниша в место
На главата слушалки радио слуша, кој пее
Тие ѕурат зборуваат ни мое ни твое сешто.
.
Почнуваат да се чешкаат и свиркаат со уста
Не може да се рече дека таа никого не мерка
Слушалките ги протнува низ црната коса густа
Ги топори бујните гради, права модна ѕверка.
.
Одеднаш се појавува другарка и, договорени
Кај момците да седнат од ѕурење изморени.

MJ 2016 г.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s