Ми се причинува понекогаш

Ми се причинува понекогаш

Понекогаш ко хирурзи сте, ми се чини
над моето тело како да јадете гладни
во некаква си синевина боја облечени
мрдате лево десно во светлата чадни.

Високо во рацете држите игли и конец
говорот ви е чуден ко расипана плоча
можеби вампир сум и ми ставате колец
одеднаш чувство, брзо возам па кочам.

Ги тварам очите само таванска белина
сијалица накривена на голата фасонка
истата моја соба со празноста целина
и сликата на ѕидот од позната масонка.

Можеби ова за песна не е снажен мотив
но кај мене присутно е да треба да дадам
вие секако да читате немате ништо против
секој мој збор семка е морам да го садам.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s