Пред малце под туш

Пред малце под туш

Очекувам топол млаз а тоа студен ме стресува
затварам очи за во нечиј поглед како да горам
шумули песната од водата трепери ми пренесува
делови од кожата со млазот да нишанам морам.

Некои клетки изумреле заминуваат со капките
на други отстапиле место на мазната бела карта
за кратко и новите ќе им ги пронајдат стапките
со старите ќе отпловат до некое дно до Малта.

Одеднаш ме обзема чудесна сонлива леснотија
затварам очи се препуштам, нови слики ловам
грев гледам грев испирам од мината лошотија
млазот запрел јас сеуште низ витражот пловам.

Знате, под туш можете да допрете секое време
под него боговите знаат да се превртат на теме.
М2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s