ВИЕ СМЕ

ВИЕ СМЕ

Ако нежните жени се здебелуваат  полека,
не значи род  имаат како шишарки борот,
тоа е животот по скалата се качува довека,
ко тивко ветре што ноќе ни го мете дворот.
.
Штом некој отпатувал сам без својот цвет,
на реверот постојано што му се додворува,
зар е неможно друг да го чека во друг свет,
и никакво небо за тоа нема да го прекорува.
.
Постои ли храброст раните јавни да ни бидат,
како од библија паднати да не знаеме ништо
Сизифови камења да тегнеме за да не видат
изложени на фантазијата и голи како пиштол.
.
Луѓе, ние сме поети затруени со мастило сино
лудоста кај нас не е лик од пена во кафе црно
таа е лепра заразна но слатка како розе вино
Вие сме, чувајте не` како последно житно зрно.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s