Tатковата линија

Татковата линија

На прстенот не му беше важен возниот ред,
среќата беше испишана на него; со букви две,
извезени и вкрстени, неми сведоци на овој свет,
и урната со него во посебно купе, тоа беше се.

Таткоми беше мирен како животна гаранција,
на неговите дланки Таа му беше уште на линија,
Монмартр, Лувр, Сена се` од нејзината Франција,
виното, слатката кора и Лоара на неговата чинија.

Заѕвони мртвиот телефон со непознат-познат звук,
Ало! Дирекцијата за подигање на останати спомени,
,,испратени ви се,, -Што тропаат, јас сум сега друг,
подоцна ил сега, чекорам кон неа, не сакам промени.

Татко време е за твојата утринска пошта и твојот чај!
/намерно ја скинав страната со огласи од горниот Рај/
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s