Стотици песни

Стотици песни

Стотици песни во моите
копјутерски фиоки немаат наслови.
Тоа ме става на маки
како разбојник и разблудник
дали сум блажен или разблажен
црн или бел
дали се збрани или избрани
ете таков е мојот опус цел.
Би ве збунил кога така ,,обезглавени,,
би ги ставил пред вас на тацна
а на приборот читате автограми
од Брехт, Бродски, Ками
/со Буковски се скаравме
зашто место потпис ми разлеа пиво
врз подарениот наслов/
Некои се толку извеани и развеани
цинични и саркастични а всушност
безопасни како риболовец без
риболовен прибор.
И ова.Градени ми се од секакви прашања
а малце одговри со многу брзина и звук,
топли понекогаш хаотични
безмалку и бесмртни со јак врат
настрвени една кон друга без глава
во круг.
МЈ 2016 г

Image result for саломея

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Стотици песни

  1. mario@com.mj.mk напиша:

    Blagodaram se citame >) 🙂

  2. aleksandranm напиша:

    bas i ja tebe čitam sad. sve tri su odlične pesme

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s