Флерт

Флерт
..
Живеам на секунда од семафорот
зад трепките на багремите
светлата од овтомобилите
им се оддворуваат на стаклата
од моите прозорци
Тој флерт го посматраат
илустрациите на Гола Маја
и Саломе заробени
во рамките на нивните
колоритни ледени екстази,
на ѕидовите во мојата соба.
Едно утро ќе ги најдам само
празните рамки а улицата
ќе биде пренасочена
без сообраќај и можеби
ќе се вика Модилјани.
МЈ

фотографија на Mario Jagoski
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s