Понекогаш

Понекогаш ќе се напијам чаша бело
како да сакам да се опијам
да се начукам по нашки
за да заборавам
што?
Недовршеното а започнато
дојденото а не поминато
што?
вечерата од тишини
пијалокот од копнежи
допирите од бисери
бакнежите од срма
што?
прегратките од лиани
постелата од ѕвезди

….

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s