Анимал пантеон

Анимал пантеон

Една лисица дигнала невидена буна,
ја обвиниле за злостор врз пилињата
всушност не била таа туку една куна
тие просто им ги помешале имињата.
Не е фер вакви тврдења да се прават,
ако утре таа улови некој питом зајак,
со настанот не ќе можат да се справат,
прв ќе го обвинат новиот моторен пајак.
Ваква невидена инсинуација за имињата
ќе му наштети на животинскиот регион
во расплетот ќе се вмешаат магарињата
и камелеоните од нивниот обоен пантеон.
Затоа секој да настапува со име и такт
било да е волк глушец или црна пијавица,
овците не смеат да умираат од инфаркт,
ова ќе е мисловен бастион а не кивавица.
МЈ 2016 г

Image result for детски цртежи на животни

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Анимал пантеон

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s