Какo нов сценски лик

Како нов сценски лик
.
Се замислувам како трагач по нешто забрането,
нешто како библиски настан сокриен во фреска,
нешто големо ко светло на радарот непокането,
што ќе предизвика бура необјавена како треска.
Мислам насетувате се работи за поетска драма,
во три, ама во стварноста како стотина чинови,
со бомбастичен наслов ,,Трубачите и една дама,,
или ,,Нов Дон Кихот јавачот на ветерни млинови,,.
Излегувам од подземјето со новата инспирација,
по зелен килим кон лауератскиот престол газам,
стратегиски без цензура маг со нова иницијација,
оставам стапалки жешки од грешките не се пазам.
Збунувачки дури и филмски како нов сценски лик,
што ги засенува Бајрон, Кафави, и куп сервантеси,
нешто налик на слободен и разјарен шпански бик,
ко на филм на Буњуел опкружен со убави поетеси.
…. ……… MJ 2015 г
continues

autorizirano

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s