Мала богородица

На сите верници ви посакувам
се најубаво во денот и во мислите
да ви се случува.
Денес помалце работете животот
не е толку вреден за да се тркате со него.
Понудете и примете насмевка забавете го времето за миг.
Слушајте музика.
Нека звуците на музиката ве пренесат во светот
на семоќната светлина во духовните пловидби низ
морето на љубовта.

mario@com.mj

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s