Моето лево окo

Моето лево око

За кратко
моето десно око медитира
не гледа што гледа левото.
Левото се покажа било страшно прецизно.
Забегува во светлото како забеган љубовник
Без сугестија ги гледа улиците
и булеварите во поинакув волумен
се осеќа моќно и самостојно
како диктатор без својот советник.
Чекорите му се гледаат моќни
почнува да гледа бесмисла
во мостовите на реката.
Можело да премостува порази и надежи
да ги замени сите гулаби што го параат
небото над градот.
На крај сепак е збунето.
Што ако тоа не се негови погледи
што ако е само неправилна рефлексија
предизвикана од привремената болка
на десното///што ако…
МЈ 2016 г

Image result for oh ljubav crno bela

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s