Недољубена

Недољубена

Моите треперења лебдат
долж малата сказалка во 5 до 12
Младоста, за стотина кругови,
со големата заостанува заглавена во опругата
на часовникот.
Бројките сериозни статуи
неумоливи судии за траењето и границите
на нашите светови.
Нема враќање.
Ти остана заробена во музиката
на гонгот од клатното
Динг донг, тука сум, за тебе сум, динг…
Заминувам,
непреболен, непрерастен
од тебе, за тебе недољубена.
МЈ 2016 г

 

Image result for John Tarahteeff

authorised

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s