Љубов е

Мојот поглед длабок како на лав
смирен како покајникот пред крст
сека, како гром сред речен сплав
те голта и љуби со бакнежи грст.
Болниот засек од копјето фрлено,
ко слатка рана стеблово го казнува,
се повеќе ми требаш око мое грлено
ноќва во мене желбата ти празнува.
Ајде биди магична и моќна стрела,
едноставна скарлетна златна ѕверка,
распарај срца нека тече крв врела,
длаби греби имај ме без грч и мерка
Затвориме,донеси свеќи истерај мрак,
ти во црна свила јас во модерен фрак.
МЈ 2016 г

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s