Ќе заминам

Ќе заминам
..
Таму каде што одам стихии здивот ми го ледат,
од градиве бедеми си градат, срце ми крадат
судбински ветрови од магли денови ми предат,
ткаат јазли, морници, од нив душата ми ја вадат.
..
Само на зајдисонце успевам да избегам кратко,
да го следам пламенот на мојата љубовна свеќа,
патот низ желбената шума што ме води слатко,
во прегратките твои единствената е моја среќа.
..
Ќе заминам во зората болката да не ја будам,
слатка во ѕвезден сјај под трепки нека ти спие,
тивко ко крадец со мек бакнеж ќе се трудам,
со сонцето да се вратам без тебе тешко ми е.
..
Ако не дојдам а топлината на перницата ја нема,
тоа вековите ме зеле за во пазувите да ти дремат.
МЈ 2015 г

Image result for morticia addams

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s