На влезот во градот

На влезот во градот.

Поокрај автопатот одводни канали
обраснати во трева, висока се до
избледените натписи на вкопан стап
,,се продава,, , ,,земјата се продава,,
,,шитет,,.
На влезот во градот семафор.
На дел од светлата, на окцата од него,
скршени се обоените стакла повеќето црвени.
Полицаец во службено возило потпрен на него
разговара на мобилен никој не знае што.

Продолжение булевар.
Едната страна, половината булевар се асфалтира.
Брзината ограничена до 30 км/ч .
Една девојка на необележено место ја поминува улицата.
Возачите запираат и и свират.
Таа со долга виткана коса тесно припиена блуза
и во тесни фармерки висока како ела не е дел
од градежната оператива.
Таа е дел од не отсонуваниот сон на возачите.
MJ today ))

Image result for John Tarahteeff

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s