Зборот

Зборот

Зборот во минатото знаел џентлмен да биде сосем,
се повлекувал пред маската на познатиот Б. Китон,
но поентата на долгиот живот ја задржал во посед,
како убавицата на писта со ташната на Луи Витон.

Плеткаџија на се кон љубов што се стреми и патува,
и лажно и вистинито мајсторски што сака да скрие,
некому образ краси некому животот му го скратува,
на некоја убавица на грло и свети ко познат Картие.
..
Ниеден мост не му е рамен во спојувањето брегови,
негова постела се сите ливади и планински белини,
спие во се во вулканските искри и планински снегови,
во кожата на убавицата што милува со мирис Сантини.
..
Негувајте го зборот тој на убавината и е седмиот брат,
до небеса ќе ве прати се до највисокиот последен кат.
МЈ 2016 г.

Image result for nakit kartie

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s