Не се сите пламени згаснати

Не се сите пламени згаснати
.
Рацеве во кои некогаш те галев и негував,
не треперат од твоите вени полни сина крв,
не ми е сеедно дали до небо сум те качувал
дали со изгревот гревот твој ти го миев прв.
Можеби не сум мртов зборовиве немаат тон,
и зајдисонцата се кријат во свенатите треви,
ти памтиме како изгрев во срцето твое ѕвон,
како далечна ѕвезда на небото што ти вреви.
Јас не ни умеам да заборавам тоа што нема,
сјајот на миговите избрани што испарувале,
ни вечноста бескрајно што мисли дека зема,
се она еден на друг во љубовта сме дарувале.
Не се сите пламени згаснати многумина горат,
месечко и ѕвездите само за нас ноќиве зборат.
Марио Јагоски
2016 г

Image result for By Richard Burlet...

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s