Душа искапена

Душа искапена
.
Убаво, цел ден го потроши во сакање без изговор,
секаде ме љубиш, во лифт и пред влезните врати,
уште повеќе пред прагот со бакнеж топол и спор,
мора да е од љубовниот завет кој скапо го плати.
Можеби празно беше вчерашното што брзо тече,
и сега одново во реката на љубовта туркаш чамец,
а јас заздравен од скриената рана што не ме пече,
занесено ти се препуштам ко нов живот на самец.
Душата искапена и старите ветувања не ја тиштат,
затоа тој балетски бран твој врз мене очи ми мие,
треперат прстиве на градите твои зеници вриштат,
јазиков едвај ја смирува лавата  во него што врие.
Пред да стигнеме до постелата ги снема минутите,
дланките врз нашата кожа ги измешаа азимутите.

Марио Јагоски 2016 г

Image result for By Richard Burlet...authorized  mario@com.mj.mk

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s