Да си ластовица

Да си ластовица
.
Да си ти ластовица сега во Сенегал ќе беше
а јас со воздишки и тага пролет ќе си чекав,
ќе свирев некоја тажна а надвор ќе врнеше,
покрај каминот ќе читав и помалку ќе пекав.
Ќе замислував на враќање дали си созреана,
крилата оптегнати како жиците на виолината
како прелетуваш голема река негде излеана,
се`патем што ти се случува во зимата мината.
Ама не си ти сето тоа ти си во аголот тишина,
несреќно ветување за тајната на страдањето,
слепа бројачка на сите мои празни шишиња,
ознака во мракот на часот на разделувањето.
Да беше ластовица песната  в соба ќе ечеше,
мил мој наполни ги чашите, ти ќе ми речеше.

Марио Јагоски 2о16 г

Image result for Leah Saulnier

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s