Патиките на Марко

Патиките на Марко

На Марко патики му купиле,
сакал многу фудбал да игра,
и кошарка, да лета ко пиле,
цел ден трчи немирен, видра.

Ете се родил проблем еден,
како да запамти да ги врзува,
заборавил кој потез е следен,
стално едната му се одврзува.

Се сетил нашиот Марко како,
јазичето да е горе на патиката
врвките да се заврзани појако,
како 1+еден во математиката.

Марио Јагоски
2016 г

😀


authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s