Капки пат што слават

Капки пат што слават
.
Јас и перото остро спортуваме секоја вечер,
растегаме стихови им ставаме печат црвен,
ѕидаме кули и мостови над реката што тече,
стануваме со вас блиски на јазик ваш врвен.
..
Знам понекогаш колку е мачно да ви се даде,
да голтнете нешто од мојата душевна трпеза,
очите ви се склопуваат а погледот кому каде,
како на уморен пајтонџија во празната чеза.
..
Но јас сум како изворот чии капки пат слават,
насмеан слушам како песна празнична гласат,
низ камчињата светкаат во око блесок прават,
цело време ги бодрам со вино седнат на маса.
..
При крајот не само ним туку и вам ви плетам,
од дневните партали цвеќиња и сништа прави,
ви уфрлам по некој колнат подвиг ако се сетам,
на крајот чашата вино сето погоре тоа го слави.
.
МЈ 2016 г

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s