Тенисерката Лиле

Тенисерката Лиле

Тато на Лиле рекет за тенис и купи,
отидоа во клубот во публиката седи
со другите дечиња седнаа на клупи,
со поглед жолтото топче да го следи.
..
Најпосле дојде редот и на неа за игра
рекетот да го држи во раката десна
со другата немирното топче ко чигра,
силно да го удри и да летне ко песна.

Топчето летна преку мрежата зелена,
се насмевна Лиле колку било лесно
се смее Тато до вчера носела пелена,
сега тенисерка ќе е во сукњиче тесно.
МЈ 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s