Откачен ден

Откачен ден

Денов почнува да се измачува
Облациве се под автоцензура
Сонцето полека се искачува
За денес ја палам првата пура.

Спроти мене е таа бела и глатка,
Ми свиткува насмевки во ролна,
Тркала кон мене лавина слатка,
О, боже, зар мора убавина болна.

Ова утро бесконечно ќе ни трае,
Почнува со неа и лажицата мед,
Ми седнува в скут градата и зјае,
Ми се откачи бакнеж како е ред.

Кругот не го затворам тој е Мит,
Со неа јас во него денес творам,
Ја подигам нежно, никогаш сит,
Не, не ќе можам, почнав да горам.

МЈ 2011 г

Image result for цртежи од деца

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s