Мојата шума

Mојата шума

Запејте, под земјата е мојата шума
дефинитивно таму сонцето не е идеја
белината е црна ѕверовите се од гума
ловци нема се е јад и беда жива смеа.

Ако некогаш наминете таму а ќе мора
дојдете голи може и смрзнати на парче
ќе си одберете форма и покривка згора
едни стануваат само око светат ко жарче.

Нема утро пладне се некако е топла вечер
во барите рибите пијат еликсир со сламка
хит е патот и спиење на некој лавин глечер
око или буф, од вас нема да остане ни дамка.

Молам? Вашата последна љубов, што со неа?
Ќе дојде колку јагоди во мојата шума што зреат.
2016 г.
Марио Јагоски

Image result for drawing forest

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s