Случките се случуваат навечер

Еден ден ако мене ме снема со стихот
А сестрата на мојата девојка отпатува
И стариот поштар го променил ликот
Бабата на трети кат нема кој да ја чува.

Вам нема да ви спомнам што слушнав
Случките секогаш се случуваат за вечера
Ако отпатувала се каам зашто не ја гушнав
Глупост е да се сомневам дека ни пречела.

Од соседите никој не ме праша тоа утро
Каде е девојката на бабата што и спрема
Да не се случило нешто со девојчето кутро
Приметив небричан сум не зедов ни крема.

Штом ова станува случај и незнам како почна,
Ќе се избричам и одам девојката да ја барам
Не сестра и туку мојата зашто малце не е точна
Освен ако кај бабата бил и дознала дека шарам.

Марио Јагоски 2016

Image result for Mouni Feddag

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s