Мојата поезија не е претставена

Мојата поезија не е претставена

Мојата поезија е претставена
на модната писта
во левата фалта од напред
на невестинскиот фустан
на црномурестата девојка
од Нигер

Мојата поезија е претставена
во раскошната салата
на гала вечерата при доделувањето
на Нобеловата награда
на Боб Дилан

Мојата поезија е претставена
во звукот на суперсоничните авиони
на аеро митингот во Версај
при нивното загревање
пред полетување

Мојата поезија не е претставена
пред нејзината мајка кирилицата
зашто сеуште не е присутна
во групата јазици со скршен колк
и вештачки протези

Марио Јагоски
2016

Image result for nightmare painting

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s