немате ништо свое

немате ништо свое

помислувам да ви речам море мрш
надмени сте ил глупави сте не знам
плукате околу себе и се` газете, крш
нит газ нит прст мрдате жив сте срам

секојдневието ви е како ноќ да  дојде
за раѓање сончево утро баш ви е гајле
празни глави и сонот така ќе ви пројде
кадарност решение живот ,,утре сабајле“

кога јадете сигурно и забите не се ваши
нит кога чекорите стапалките ви се меки
море сиктер зар животот е да ве плаши
лицемери ми течете низ стихот цели реки

немате ништо свое а дадено ви е на денот
обично сте сега срање заборавивте за плач
само позициите парите и ќарот ви е пленот
ама на секоја глава мерка и зема еден мач.
Марио Јагоски
2015 г

Image result for пијанице

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s