Ајде да се љубиме

И денес некој некого љуби
некој некому зема ил дава
иако зборови грди и груби
проштева и мирна му глава.

Некој денес денови ќе краде,
како ноќта денот што го лапа
сонцето уморно ќе фати џаде
ѕвезда в небо ќе искриви капа.

Некаде се љубат оган и вода
дим и накривениот оџак стар
петелот и лисицата жива згода
живот црвен и смртта бела вар

Ајде да се љубиме јас и ти сега
како куќа и сенката крај улица
да бидеме ден и ноќ во спрега
трепети во срце како врвулица.

2016 г

Image result for sade

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s