Јас и Рејмонд Карвер сме пријатели

Јас и Рејмонд Карвер сме пријатели

различно пишуваме а тоа е добро
јас брзо и точно како машина како земјотрес
он гледа лево десно и му трепери перото
плимата ни е заедничка ја чуствуваме како се тркала
ама , дали е тоа се`, секако не
се појавува таа
влегува во собата гола
сонливоста нејзина не стаписа
не знаевме каде сме
седна на ивицата од креветот
со раширени нозе со дланките на лицето
он ја сврте главата кон вратата
јас ги почуствував сите ноќни мириси на неа
и знаев дека веќе размислува
за она што ни се случи ноќта
зашто со едното око ѕиркаше низ прстите
од дланката
слатко ни се насмевна, мене и на Рејмонд Карвер
Марио Јагоски
2016 г

Image result for eros  lustracija

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s