знаеш ли да слушаш шепот

знаеш ли да слушаш шепот

песна и ти сте едно
подарок и предупредување
во мојата мисла си обред
како од раѓање
до смртта

јас живеам на невозможни места
под камените плочи на улиците
покрај стеблата на булеварите
се смеам од графитите
со ветрот тропам
по отворените приказни
на осветлените прозорци

Се прашувам
знаеш ли да слушаш шепот
од раскрвавени усни
знаеш ли да чекаш студ
умееш да господариш со ридот
кој нема име и потпис
само права линија наречена
хоризонт

Марио Јагоски 2016 г

Image result for Voider Sun

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s