Мојата слобода

Мојата слобода

мојата слобода е во твоите очи
ти си таа што ја тркала налик на
твоите солзи во запаленото утро

мојата слобода ја криеш зад трепките
за во сонот да ја стркалаш низ падините
на своите гради се до моите прсти

мојата слобода ја држиш скриена
под јазикот длабоко како тајна
како пиреј кој не се гледа од бујните усни

сега си далеку
како пролетта од есента
како лузната од копнежот
за еден ден да блеснеш
во тишината облеана
во мирото на моите песни

Марио Јагоски 2016 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s