Jас сум друг поет

јас сум друг поет
по грешка Сибир го носам тука
а мојот митски стих го преселив таму
на средината на реалноста се поздравиле
сега секој се препира со сопствените
стилови и студови

јас сум сега друг поет
непрекинато ја зборувам вистината
малите работи ми се најголемо искушение
стеснувањето и ширењето на космосот се игра
на моите вчерашни пријатели

одсега јас сум друг поет
ќе ја игнорирам месечината вечерва
зашто никогаш не ги изневерува моите очекувања
ко топла цицка сака да ме гушне
да го растопи во мене гостинот Сибир
и да ми ги врати митските стихови
а јас не сакам повторно да сум поет
сега сум друг…
Марио Јагоски
2016 г

Image result for Г.А.В.Траугот

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s